Το τσίλι είναι ένα μπαχαρικό που παράγεται από τις καυτερές πιπεριές τσίλι και από τους διάφορους καρπούς τους. Προέρχεται από την Αμερική και το Μεξικό   και είναι ιδιαίτερα κοινό στην Αμερικάνικη , στην Ινδική και τη μαροκινή κουζίνα.

Το τσίλι είναι ένα αρκετά πικάντικο μπαχαρικό που περιέχει καψαϊκίνη. Η καψαϊκίνη πέρα από τον δυνατό και πικάντικο χαρακτήρα που δίνει  βοηθά στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας, της χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων. Το τσίλι αυξάνει την θερμοκρασία του σώματος  με αποτέλεσμα της καύση θερμίδων και τον έλεγχο της όρεξης.

Χρησιμοποιείται σε αρκετά πιάτα όπως το Chili con carne .

Chili-Μπαχαρικά-Χονδρική