Το λευκό πιπέρι προέρχεται από τους κόκκους του φυτού Πεπέρι (Piper nigrum), όπως και το μαύρο πιπέρι. Έχει καταγωγή από την Ινδία και καλλιεργείται σε τροπικές περιοχές. Το χρώμα του διαφέρει από αυτό του μαύρου εξαιτίας της συγκομιδής και της διαδικασίας επεξεργασίας.

Το λευκό πιπέρι χρησιμοποιείται ως μπαχαρικό, αλλά έχει πιο ελαφριά γεύση και πιο διακριτικό χρώμα από το μαύρο πιπέρι. Χρησιμοποιείται σε σάλτσες ,σαλάτες, πατάτες, μαρινάδες ,τουρσιά καθώς και σε άλλες συνταγές  για αισθητικούς λόγους,  και στην αλλαντοποιία. Επίσης είναι πολύ κοινό στην Κινέζικη και Ταιλανδέζικη κουζίνα.

White pepper-Μπαχαρικά-Χονδρική