Το κιτρικό οξύ βρίσκεται σε λεμόνια και λοιπά εσπεριδοειδή, στις φράουλες και σε διάφορα άλλα φρούτα. Παρά το τρομακτικό του όνομα δεν είναι καρκινογόνο και είναι κατάλληλο για τη μαγειρική.

Το κιτρικό οξύ θα το χρησιμοποιήσουμε σε τρόφιμα ως συντηρητικό ή πηκτικό  και ως ρυθμιστής οξύτητας. Μπορούμε να το αξιοποιήσουμε σε μαρμελάδες, φρουτοσαλάτες, μαρινάδες και ως αντικαταστάτη του λεμονιού.

Επίσης  μποδίζει τη δημιουργία κρυστάλλων ζάχαρης και εμποδίζει το μαύρισμα των φρούτων.

Citric Acid-Μπαχαρικά-Χονδρική