Η κανέλα είναι μπαχαρικό που συναντάμε στους φλοιούς των δέντρων του γένους Κιννάμωμον (Cinnamomum) της οικογένειας των δαφνοειδών (Lauraceae).
Διάφορα είδη κανέλας καλλιεργούνται στην Ινδονησία, στη Κίνα, στην Ινδία, στο Βιετνάμ
στη Σρι λάνκα, στη Μαδαγασκάρη  και στις  Σεϋχέλλες.

Η κανέλα έχει  μια χαρακτηριστική γεύση που οφείλεται σε ένα αρωματικό αιθέριο έλαιο.
Το χρώμα της είναι χρυσοκόκκινο και έχει χαρακτηριστικό άρωμα και μια πολύ ζεστή αρωματική γεύση. Χρησιμοποιείται στη σοκολάτα καθώς και σε πολλές συνταγές ζαχαροπλαστικής. Θα τη συναντήσουμε σε λουκουμάδες, μηλόπιτες, κουλούρια, καραμέλες κτλ. Επίσης ε διάφορα ροφήματα όπως καφέ, τσάι, ζεστή σοκολάτα και λικέρ.

Cinnamon-Μπαχαρικά-Χονδρική