Το κάρυ είναι μίγμα διαφόρων μπαχαρικών το οποίο δεν έχει συγκριμένη ‘συνταγή’.
Έχει κίτρινο χρώμα και συνήθως περιέχει τζίντζερ, κύμινο, κανέλα, γαρίφαλο και άλλα.
Το πόσο πικάντικο είναι το κάθε κάρυ εξαρτάται από την ποσότητα του πιπεριού που περιέχει.

Το κάρυ είναι διαδεδομένο παγκοσμίως και ιδιαίτερα στην Ανατολή όπου χρησιμοποιείται σε ένα πολύ μεγάλο μέρος της Ανατολίτικης κουζίνας. Εμείς μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε στο κοτόπουλο, τις γαρίδες, τα αυγά, λαχανικά και φυσικά στο ρύζι.

Είναι πολύ ενδιαφέρον να τονίσουμε τις ευεργετικές του ιδιότητες.
Το κάρυ προστατεύει κατά της γήρανσης του εγκεφάλου, προστατεύει το συκώτι
καθώς έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Έχει παρατηρηθεί ότι το κάρυ
βοηθάει στην καταπολέμηση της νόσου Αλτσχάιμερ.

Carry-Μπαχαρικά-Χονδρική