Το γαρίφαλο εξάγεται από τα γαρίφαλα και βρίσκεται σε χώρες όπως Ινδονησία, Μαδαγασκάρη και  Ζανζιβάρη. Πέρα από τη μαγειρική χρησιμοποιείται στην οδοντιατρική, στον καθαρισμό των μικροσκοπίων, στην αρωματοποιία και στην παρασκευή διαφόρων σκευασμάτων για τον καθαρισμό του στόματος.

Το γαρίφαλο χρησιμοποείται στην κουζίνα της Ασίας, Αφρικής, Εγγύς και Μέσης Ανατολής. Τα συναντάμε σε χοιρινό, σάλτσες με τομάτα, στο κάρυ και σε μαρινάδες.
Συνδυάζεται καλά με την κανέλα, το μπαχάρι, τη βανίλια, το κόκκινο κρασί και το βασιλικό
Επίσης είναι και αξιόλογο αρωματικό για ζεστά ροφήματα.

Γαρρύφαλα-Μπαχαρικά-Χονδρική